Otthon

2015.12.28. 12:30

Rózsakvarc és derűs kék

Veszprém - Búcsúzunk a 2015-ös marsa-lától, és bemutatjuk a 2016-os rózsakvarcot és babakéket.

Tóth B. Zsuzsa

Az úgynevezett Pantone-színek történetében először nem egy, hanem két szín is az év színe lesz. Az idei bordós marsala utódja a Rose Quartz és a Serenity árnya-lat. A színek világában, az építészet, lakberendezés és a divat területén is világszerte ismert, 1950-ben alapított amerikai Pantone cég a világ színszakértője. Minden évben meghatározza az év trendszínét, és megjelöl egy irányadó színtónust, amely jelentős hatással van a design-, a divat- és sminktrendek mellett a lakberendezési irányzatokra. A jövő év két divatszíne jól használható lesz klasszikus és modern lakásokban egyaránt. Míg a Rose Quartz (Pantone 13-1520) egy meggyőző, mégis gyengéd szín, ami higgadtságot és együttérzést sugall, addig a Serenity (Pantone 15-3919) a súlytalan- ság érzését kelti, amivel né-mi felüdülést és megnyugvást hoz ezekben a viharos időkben.

A derűs kék szín a jövő év egyik divatos árnyalata lesz Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A babakék és a babarózsaszín - fantázianéven rózsa-kvarc és derűs kék - várhatóan jövőre nemcsak a női és férfiruhák, valamint kiegészítők, hanem a sminktermékek és a lakástextilek palettáján is megjelenik majd. Az adott árnyalatok annyira kiegészítik egymást, hogy szinte el sem lehet őket választani egymástól, nagyon gyakran használják amúgy is együtt a lányos, túl geil rózsaszínt a kicsit komolyabb világoskékkel. A színpár egyfajta egyensúlyt alkot így együtt, megnyugtató rájuk nézni. A páros emellett azt jelzi, hogy a nemek egyenlők, és még komolyabb összemosódásuk várható a divatban. A márka ajánlása szerint válasszuk a barna, a zöld, a lila, a sárga, az ezüst és a pink árnyalatait. A rózsakvarc a nappaliban is jól mutat, kellemes pasztellárnyalatokban kifejezetten nyugodt, otthonos hatást kelt. Jól mennek hozzá a fehér mellett a bézs, a szürke, a fekete és a természetes faszínek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!