Pápa

2012.05.31. 16:43

Thaiföldről várnak cserediákot Pápára

Pápa - Érdekes lehetőséget kínált a minap az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány három pápai iskolában.

Nagy Imre

Az alapítvány olyan nemzetközi csereprogram lehetőségekkel foglalkozik, amik révén magyar középiskolások utazhatnak külföldre (a program több mint negyven országot érint), illetve magyar családok fogadhatnak külföldi diákot. A pápai előadások apropója, hogy 2012 augusztusától egy thai diáklány tanul a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában, aki egy éven át vendége lesz egy pápai családnak. Az iskola számára mindez remek lehetőség, hiszen bizonyíthatja, hogy elkötelezett az interkulturális tanulás mellett, és nyitott más kultúrák megismerésére.



Az alapítvány török önkéntese, Deniz Kücük törökországi egyetemi tanulmányait szakította félbe, hogy az országot járva megismertesse a diákokat szervezete munkájával. A pápai iskolákban angol nyelven tartott előadása élvezetes, a humort sem nélkülöző módon árult el számos információt az interkulturális tanulásról, a diákcsere programról. Az alapítvány a világ legrégebbi és legnagyobb diákcsere szervezete. Eddigi programjai keretében több mint 80 ország 13 ezer diákja utazott évente. Magyarország 1990-ben csatlakozott a világszervezethez, azóta több mint ezer magyar diák töltött egy évet külföldön. Az AFS Magyarország további pápai családok jelentkezését várja diákok fogadására. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!