Pápa

2012.07.06. 15:26

Az egészségügy dolgozóinak ünnepe

Pápa - A mai napon az egészségügy dolgozóinak mondunk köszönetet. Köszönjük nekik, hogy az olykor nehéz körülmények ellenére teljes lélekkel, odaadással és szakmai felkészültséggel szolgálják a betegek ellátását.

Polgár Tibor

Ezzel a gondolattal köszöntötte dr. Vörös Ibolya, a pápai Gróf Esterházy Kórház főigazgatója az intézmény ebédlőjében megrendezett Semmelweis-napi ünnepség résztvevőit pénteken délután. Immár hosszú évek óta július elseje számít a magyar egészségügy legnagyobb ünnepének. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, aki felfedezte a gyermekágyi láz okát és annak gyógymódját.

A pénteki pápai megemlékezésen dr. Áldozó Tamás polgármester beszédében kitért az egészségügyet, a helyi kórházat érintő változásokra. Kiemelte: fontos, hogy a lakosság mindebből semmit se vegyen észre, és továbbra is bízik a pápai kórház munkatársainak szakértelmében.

Mint mondta, annak ellenére, hogy már nem a város a kórház fenntartója, helyi szinte sem hagyják magára az intézményt. Dr. Áldozó Tamás a rendezvényen külön köszöntötte a pápai kórház három munkatársát, akik az Emberi Erőforrások Minisztériumától rangos elismerésekben részesültek a Semmelweis-nap alkalmából.



Dr. Vörös Ibolya a több évtizeden át végzett kimagasló szakmai munkásságáért Batthyány-Strattmann László-díjat kapott. Dr. Wiesner Katalin, a Gróf Esterházy Kórház szemész főorvosa, valamint dr. Szabó Lajos, a röntgen osztály radiológus főorvosa példaértékű tevékenységért, életmű elismerésként a minisztérium díszoklevelét vehette át.

A továbbiakban köszöntőt mondott még dr. Varga Gábor, a Nyugat-Dunántúli Térségi Egészségszervezési Központ igazgatója, míg dr. Szűcs Ildikó osztályvezető főorvos Semmelweis Ignác tevékenységét méltatta. A ünnepi rendezvény végén dr. Vörös Ibolya kitüntetéseket adott át a kórház dolgozóinak, majd a Munkácsy Zenestúdió műsora szórakoztatta a jelenlévőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!