Pápa

2012.09.16. 16:01

Fokozott rendőri jelenléttel szavatolják a nyugalmat

Pápa - A lakossági igényeket is figyelembe véve fokozott rendőri ellenőrzést végez a Pápai Rendőrkapitányság a város problémásabb környékein immár több hete. A megerősített járőrszolgálatot nemrég a belvárosra is kiterjesztették.

Polgár Tibor

Pápa városa már régóta nyugodt kisvárosnak számít, súlyos bűncselekmények nem borzolják a lakosság idegeit. Azonban bizonyos városrészekben tapasztalhatóak voltak olyan viselkedésformák, amelyek a lakosság jelentős részéből ellenérzést váltottak ki. Szappan Csaba pápai rendőrkapitány kinevezésekor hangsúlyozta, a helyi rendőrség egyik legfontosabb célja, hogy a lakosság igényeinek megfelelően szavatolja a közbiztonságot.

- A közelmúltban lakossági kérdőíveket tettünk közzé a közbiztonsággal kapcsolatban. Arra vártunk választ a lakosságtól, hogy miben szeretnék másképp látni a város közbiztonságát. Voltak, akik azt jelezték felénk: bizonyos városrészekben nagyobb rendőri jelenlétre lenne szükség. A panaszok leginkább azt fogalmazták meg, hogy a Kis tér, a Mező utca, valamint a Rigó-lakótelep környékén csoportokba verődő személyek hangoskodnak, inzultálják a járókelőket és az itt lakókat. Ezt a viselkedést a többségi társadalom nem tudja elfogadni. Ez is közrejátszott abban, hogy az említett városrészekben fokoztuk az amúgy is gyakori rendőri jelenlétet - tájékoztatta lapunkat Szappan Csaba. Mint mondta, a város jelzett pontjain délutántól egészen késő estig posztos rendőr szolgál, továbbá háromszor kétfős járőrszolgálat végez ellenőrzést a belvárostól kiindulva a nevezett városrészekig. Emellett további rendőrökkel kiegészülve fokozott ellenőrzést tartanak, igazoltatásokat végeznek más-más időpontokban a problémásnak ítélt környékeken.

- A közterületi jelenlétünkkel próbáljuk megnyugtatni a lakosságot, egyúttal elejét vesszük jogsértő cselekményeknek. Természetesen minden bejelentéssel foglalkozunk. Meglátásom szerint korábban sem történt kirívóan sok incidens az említett városrészekben, azt követően pedig, hogy szolgálatainkat felállítottuk, már egy ilyen jelzés sem érkezett. A nevezett területeken, illetve a Hódoska-majorban továbbra is fenntartjuk a megerősített rendőri jelenlétet. Továbbá mozgó gyalogos szolgálattal a buszpályaudvartól kezdve a teljes belvárost fokozott figyelemmel tartjuk. A rendőrség munkáját, erőfeszítéseit sokan észrevették, és számos pozitív visszajelzést kaptunk - fogalmazott a rendőrkapitány. Hozzáfűzte, Pápán alapvetően rend van és a közbiztonság is fokozatosan javul, egyre kevesebb a probléma.

 

Továbbra is várják az észrevételeket

Szappan Csaba felhívta rá a figyelmet, hogy a pápai rendőrkapitányság illetékességi területének minden településén lehetősége van a lakosságnak a közbiztonsággal kapcsolatos kérdőívek kitöltésére. A kérdőíveken az állampolgárok önkéntes alapon, akár név nélkül is megnevezhetik azokat a problémákat, amelyeknek rendezését a rendőrségtől várják el. A kérdőíveket a falvakban az önkormányzatoknál és a körzeti megbízotti irodákban helyezték el, míg Pápán a kapitányságon, az önkormányzatnál, valamint az okmányirodában találhatók meg. A pápai rendőrség folyamatosan összegyűjti és kiértékeli a véleményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!