Pápa

2012.09.10. 06:15

Öt napon át tartott a vígság

Pápa - Elégedetten dőlhettek hátra a szervezők vasárnap késő este, amikor véget ért a Pápai Cicege és Bornapok programsorozata. A fesztivált városi rendezvényen talán még soha nem látott számú érdeklődő látogatta.

Nagy Imre

Az ötnapos, a kulturált borfogyasztásra is nagy figyelmet fordító rendezvény egyes elemeit csupán az különböztette meg egymástól, hogy jobbnál jobbak voltak, és számos telitalálatot is elkönyvelhettek a Jókai Mór Művelődési lés Szabadidő Központ munkatársai. A Budapest Bár szombat esti műsora a múlt század 20-as, 30-as éveinek slágereivel minden bizonnyal emlékezetes marad a szépszámú közönség előtt.



A borházaknál és a színpadok előtt szinte nem maradt talpalatnyi hely, és valószínű, torok sem sok maradt szárazon. Minderről történelmi borvidékeink pincészetei gondoskodtak. Sokan emlékeznek majd a kiváló zamatú, tüzes somlói Zeuszra, vagy a Pápa Város Bora kitüntető címet elnyert chardonnay-ra, egy balatoni pincészet nedűjére. A borvasárnapi programok meghatározó eleme a Veszprém Megyei Vadászkamara volt: a vadásznapon ízletes, helyben készült lakoma, trófea-bírálat, vadászkürt szólamok várták az érdeklődőket. A színpadi produkciók is folytatódtak: mesejáték, folklórműsor színesítette a késő délutánt. Az ötnapos fesztivál - késő este - Bon Bon-, majd Főnix-koncerttel ér hivatalosan véget, de a jókedv mértékétől függően a borházak akár hajnalig nyitva tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!