Pápa

2012.09.27. 11:02

Új helyen a pápai testület

Pápa - Első munkaülését tartotta a város képviselő-testülete a felújított régi Városháza nagytermében. Az ülést az interneten élőben követhették az érdeklődők.

Nagy Imre

A napirendek tárgyalása előtt dr. Áldozó Tamás polgármester köszönte meg a hivatalból közös megegyezéssel távozó Menyhárt László pénzügyi osztályvezető munkáját, aki egészségügyi okokra hivatkozva mondott le köztisztviselői státuszáról. Zárt ülésen döntött a testület arról, hogy mintegy nyolcmillió forinttal járul hozzá a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. tőkeemeléséhez, illetve 500 millió forintos hitel felvételéről, és a kötvények utáni tőkefizetési kötelezettség átalakításáról is határozatot hoztak.

A nyílt napirendek előtti hozzászólásában Erőss Bulcsú, a Jobbik önkormányzati képviselője a helyi termelői piaccal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait fogalmazta meg. A képviselők többek közt elfogadták az első félév gazdálkodásáról, illetve a város turisztikai marketing-tevékenységéről, és a pápai Tourinform Iroda munkájáról szóló beszámolókat. Utóbbiak kapcsán szó esett az átfogó kedvezményeket tartalmazó, majdani város-kártyát előkészítő bónrendszer működéséről, amit jónak ítéltek a képviselők.

A testületi ülésen részt vett prof. Dr. Veress Gábor, a Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgató főorvosa, aki azt kérte a város önkormányzatától, hogy támogassa a régebbi, jól bevált beteg utak visszaállítását. Mint ismeretes, az egészségügyi ellátási rendszer átalakítása folytán az invalid kardiológiai ellátás a győri kórházhoz került, ám a pápai betegeket jó tapasztalataik továbbra is a füredi szívkórházhoz kötik. Mindez a várost és huszonkilenc további települést érint. A testület - nem lebecsülve a Győrben folyó ellátást - ezért támogatta a kérést. 

A vegyes ügyek közt a városi televízió ideiglenes létszámbővítéséről, a zsinagógával kapcsolatos pályázat módosításáról, a református egyházközséggel való együttműködési megállapodásról döntöttek többek közt a képviselők. Az ülés zárásaként Erőss Bulcsú fogalmazta meg kérését, miszerint a partnervárosokba utazó delegációk összeállításánál egyenlő mérce szerint járjanak el a pártok képviseletét illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!