Pápa

2012.10.25. 11:28

Elutasított pályázat, alakuló járási hivatal

Pápa - Csütörtökön tartotta soron következő ülését a város képviselő-testülete. Hat napirendi pont, illetve a vegyes ügyek tárgyalása várt a döntéshozókra.

Nagy Imre

Zárt ülésen határoztak a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium vezetői állására érkezett egyetlen, „külsős” által benyújtott pályázatának elbírálásáról. A testület egyhangúan elutasította a jelölt személyét.

Döntöttek a Pápai Járási Hivatal kialakításával kapcsolatos megállapodásról, amit a döntést követően az ülésen vendégként résztvevő dr. Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott, és dr. Áldozó Tamás polgármester szentesített aláírásával. A napirendi pont tárgyalásánál jelen volt Feketéné Földi Judit járási biztos, a hivatalvezetői cím várományosa is.

A város egészségügyi alapellátásának körzeteiről szóló napirend tárgyalásánál a szocialista képviselők ismét kéréssel fordultak a testülethez, hogy fontolja meg a megszüntetett hétvégi fogorvosi ügyelet finanszírozásának lehetőségét. A testület többsége az ügyelet alacsony kihasználtsága miatt elvetette a javaslatot. Több, lényegi kérdés megvitatását követően a képviselők elfogadták a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium beszámolóját.

A Karnerné Pethő Katalin megbízott intézményvezetőnek feltett kérdések a szakképzés irányait, a kezdeti tervekhez mérten már átszervezett futballista osztályokat, a felnőttképzés lehetőségeit, a minőségirányítást, a mindennapos testnevelés bevezetését, az emelt szintű érettségire jelentkezők számának ugrásszerű növekedését, a versenyeredményeket, illetve a tangazdaság helyzetét érintették.

Élénk vitát váltott ki a közoktatási intézmények jövője, hiszen az önkormányzatnak állást kellett foglalnia arról, hogy ezek működtetését állami kézbe adja, vagy az önkormányzatnál maradnak-e. Mivel a döntéshez alapvető információk hiányoznak, így elvi, az önkormányzatot még nem kötelező, az első variáció felé hajló többségi döntés született. A testület munkája zárt üléssel ért véget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!