Pápa

2012.10.11. 09:15

Támogatják a felsőoktatást és a katasztrófavédelmet

Pápa - Soron következő ülését tartotta a város képviselő-testülete csütörtökön. A régi Városháza megújult épületében három napirendet tárgyaltak.

Nagy Imre

Elsőként döntöttek a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerhez való csatlakozásról. A testülethez három lakhatási és tizennégy utazási támogatási kérelem érkezett a felsőoktatásban tanuló diákoktól, ezek mindegyikét támogatásban részesítették a képviselők. Döntés született arról is, hogy a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pápai kirendeltségét kettőszázötvenezer forintos támogatásban részesítik. Mint azt Csillag István tűzoltó alezredes, a pápai kirendeltség vezetője elmondta, ezzel régi tervüket valósíthatják meg: az összegből hőkamerát szereznek be. Dr. Áldozó Tamás polgármester hozzátette, bár a támogatás a polgármesteri keretből is megoldható lett volna, a testület gesztusával érzékeltetni akarják, hogy bár a kirendeltség állami fenntartású, továbbra is pápainak tekintik. Az ülés vegyes ügyek tárgyalásával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!