Pápa

2012.12.07. 15:29

Karácsonyi adomány a piciknek

Pápa - Hagyomány, hogy a nyár végén rendezett Vajda lakótelepi nap főzőversenyének bevételét jótékony célra ajánlják fel az ott élők.

Nagy Imre

Az idei év „termését”, közel százhetvenezer forintot két intézmény: a lakótelep óvodája és a Fenyveserdő Bölcsőde között osztották meg. 



A város polgármestere cukorkát is hozott a kicsiknek (Fotó: Nagy Imre)

Az összeg ünnepélyes átadására érkezett dr. Áldozó Tamás polgármester pénteken délelőtt az óvodába, ahol a Mikulás-dalokat éneklő kicsik és az óvodapedagógusok mellett Becskereki Lászlóné óvodavezető fogadta. A kapott összeget a karácsony gazdagabbá tételéhez, játékvásárláshoz, rajzpapír és színes ceruzák beszerzéséhez használják fel. A polgármester útja innen a szomszédos Fenyveserdő bölcsődébe vezetett, ahol az adományt Berkes Bélánénak, az intézmény vezetőjének adta át. 




A város polgármestere cukorkát is hozott a kicsiknek

- A bevételt most az óvoda és a bölcsőde között osztottuk meg. Hetvenezer forintot kaptak az óvodások, kilencvennyolcezer forint lett a bölcsődéé. A pénz összegyűjtésében az itt dolgozók is nagyon sokat segítettek, hiszen a lakótelepi nap rendezvényének a bölcsőde a háttérintézménye - fogalmazott a város polgármestere.

- Köszönjük a lakótelepi emberek támogatását. Biztosak lehetnek abban, hogy ez a pénz jó helyre került, a játékokat, meséskönyveket a karácsonyfa alá tesszük - mondott köszönetet az adományért Berkes Béláné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!