Pápa

2012.12.22. 11:03

Tarczys karácsonyi vásár

Pápa - Öt éves hagyománya van a Tarczy iskolában a karácsonyi vásárnak. Lelkes pedagógusok, diákok és szülők dolgoztak együtt, hogy a maguk készítette ajándékokkal, díszekkel megszépítsék az ünnepet.

Nagy Imre

Az iskola aulájában vitrinek, polcok, asztalok roskadoznak az ajándékoktól. Van itt szép karácsonyi fenyőfadísz, termésekből készült koszorú, virágok, angyalkák, számos apróság, ami hozzájárulhat az ünnep varázsához. Persze az sem utolsó szempont, hogy a vásár bevételéből az iskolai osztályok játékok formájában részesülhetnek.

- Erre a célra nagyon kevés pénz jut a költségvetésben. Ezért jött a gondolat, hogy a gyerekek, ügyes kezű szülők által készített apróságokat árusítsuk. A két nap bevétele alapján mind a huszonnégy osztályunknak tízezer forintot tudtunk biztosítani, így az ajándékok holnap már az iskolai karácsonyfa alatt lesznek - mondja Hortobágyiné Bors Judit tanítónő, a vásár szervezője. Így aztán társasjáték, sakk, kártya, labda és számos más játék, hasznos holmi várja a diákokat az iskolai ünnepségen.

(Fotó: Nagy Imre)

- Mivel már hagyománya van a vásárunknak, nem kell túl nagy hírverés. Minden szülő szívesen csatlakozik, az összes alsó tagozatos nevelő segít, sőt, már a felsős pedagógusok is beszálltak a lebonyolításba. Így az iskolai diákönkormányzat is hozzájut egy kis pénzhez. Nagy volt a forgalom, már reggel érkeztek a vevők, és a második nap végére alig maradt eladnivalónk. Biztos vagyok abban, hogy holnap reggel már kiürülnek a vitrinek - mosolyog a vásár szervezője. A rendezvényt süteménykóstolás is kísérte, így lett teljes a karácsonyi hangulat.

Ám ezen felül egy másik fontos hozadéka is van a kezdeményezésnek. Mégpedig az a példaértékű összefogás, amitől a Tarczyban kicsit más lesz az ünnep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!