Pápa

2013.01.25. 14:37

Kitűnő csillagzat alatt

A Pápai Csillagászati Körnek Németh Csaba személyében új vezetője van januártól.

Az építész mind a legkorszerűbb tudományos ismeretek, mind a gyakorlati megfigyelések segítségével több mint két évtizede kutatja szabad idejében az égbolt titkait. Raák Andrásnénak, a kör szervezőjének döntése az új vezető személyét illetően kitűnően vizsgázott.

A januári első találkozáson megjelenteket, akik közt egyetemista, középiskolás fiatal, diplomás közgazdász is volt, az Országos Csillagászati Egyesület szaklapjának legújabb példányai várták, és szó esett az országos egyesület munkájába való bekapcsolódás lehetőségeiről is. Kézbe vehető volt az alkalmon az elmúlt év turisztikai szenzációjának számító Pannon Csillagda rendkívül attraktív kiadványa is. Jelzésértékű, hogy nem a kör vezetőjétől tudták meg a résztvevők: Németh Csaba és csapata volt a tervezője a tavaly átadott csillagdának.

A téli hónapokban minden hónap második csütörtökén, délután öt órakor találkoznak a kör tagjai a Pedagógus Művelődési Házban. Vezetőjük nyitott új érdeklődők fogadására is. Hogy ezek a találkozók még érdekesebbek legyenek, Németh Csaba több mint két évtized során kialakított kapcsolatrendszerét (hivatásos csillagászok, külső előadók) a kör rendelkezésére bocsájtja. A jó idő beálltával aztán terepre, külső helyszínekre mennek majd az érdeklődők, hogy professzionális eszközökkel kutassák az égbolt titkait. Előre kódolható: a teljesítménynek itt a csillagos ég sem szab határt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!