Pápa

2013.04.16. 13:26

Mozgással az egészségért

Második alkalommal jelentkezik április 26-án a Mozdulj Pápa! rendezvény. A szervezésben a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ mellett a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület is részt vesz.

Nagy Imre

A rendezvény céljáról, a program egyes elemeiről tartottak sajtótájékoztatót kedden a várkerti zenepavilonnál.

- A művelődési központot, a sportcsarnokot és a Pedagógus Művelődési Házat 2011 szeptemberében vonta közös irányítás alá a város önkormányzata. Azóta a központ munkatársai tudatosan felvállalják az intézmény tevékenységi körének kiterjesztését a sport és az egészséges életmód programjaival, kínálatával. Sok partnert, együttműködőt kerestünk, hogy ezeket a programokat minél színesebben, élvezetesebben megszervezzük. Ennek a sorozatnak a része a Mozdulj Pápa!, ami tavaly nagy sikert aratott a mintegy 1500 résztvevő körében - fogalmazott dr. Baloghné Uracs Marianna intézményvezető.

Pintér Péter, dr. Baloghné Uracs Marianna és Szabadkai Verita a várkerti sajtótájékoztatón (Fotó: Nagy Imre)

- A rendezvény célja az aktív, sportos időtöltés, a szabadidős sportok népszerűsítése. Igyekeztünk a programot úgy összeállítani, hogy az óvodástól a nyugdíjasig mindenki találjon magának, a korának, az egészségi-és edzettségi állapotának megfelelő mozgásformát - mondta Szabadkai Verita, a JMSZK művelődésszervezője.

Regisztrálni a rendezvény napján délelőtt fél tíztől lehet, majd tíz órától indulnak a különféle mozgásos programok. Bemelegíteni egyénileg, vagy Szűcs Lajossal, a Lombard kapusával, illetve szakemberekkel lehet, majd számos tevékenység várja az érdeklődőket egészen délután öt óráig.

- A Mozdulj Pápa! és a Hét Csillag Egyesület céljai tulajdonképpen azonosak, hiszen a szabad idő hasznos eltöltése, az egészséges életmódra nevelés napjainkban egyre fontosabbá válik. Az idei bővített kínálatban megjelennek a népi játékok, népi képességfejlesztő foglalkozások is. Ebben számos civil szervezet működik közre a Tánc-Lánctól a Barátság Klubon, az íjászokon át az egyesületünkig. Biztos vagyok abban, hogy minden korosztály megtalálja azt a programot, ami kellemes élményt, és a mozgás örömét biztosítja számára - fogalmazott Pintér Péter, a Hét Csillag Egyesület elnöke.

A rendezvény ingyenes, a nap folyamán bármikor be lehet kapcsolódni mind a folyamatos, mind a szervezett, meghatározott időpontokban kezdődő tevékenységekbe. Az akcióban a Pápai Rendőrkapitányság is részt vesz egy látványos bemutatóval. A rendezvény központja a Várkert, illetve a zenepavilon lesz, regisztrálni az utóbbinál lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!