Pápa

2013.07.20. 19:29

Falunap Nagyacsádon

A falunapok mindig színes fénypontjai egy település életének. Némi enyhülést visznek a hétköznapok küzdelmes világába. Így volt ez szombaton Nagyacsádon is.

Füszfáné Bolla Katalin

A gyerekek már kora reggel lázas készülődéssel várják a programokat. Délelőtt a helyi lovasok mérték össze tudásukat. Majd a Pegazus Színház Koffermesék című előadásával szórakoztatta a kicsiket.

- Meglehetősen kevés költségvetésből dolgozunk - közli Szalóky Nándor polgármester. - Mégis fontosnak tartom, hogy minden évben megrendezzük. Jó alkalom ez arra, hogy a falu közösségét összefogjuk. De önzetlen felajánlások nélkül, szinte lehetetlen lenne.

A környező települések néptáncosai, népdalkörei is barátságból jöttek el. Ez azonban mit sem változtatott a mulatság hangulatán.

A finom ételek, a fergeteges és színvonalas előadások örömöt és megelégedést csaltak az arcokra.

Fotók: Füszfáné Bolla Katalin

A kézművesek utcájában régi, már-már kiveszőben lévő mesterségekkel ismerkedhettek az érdeklődők. A kézi szövés és kosár fonás falun is a feledés homályába vesző szakmák.

- Én még 65 évesen sem próbáltam ki soha a kosárfonást. –jegyzi meg Szakácsné Olga néni, miközben mondatát meghazudtoló ügyességgel fűzi egybe a szálakat.

Másutt baráti összeröffenés duhaj nesze zengi túl vígazságot. Dehát jól van ez így!Víg mulatozás,ínycsiklandó ételek, csintalan gyerekek és egy összetartó falu. Kell ennél több?

Címkék#Nagyacsád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!