Pápa

2013.07.26. 06:25

Nemzetközi sikerek

A közelmúltban Naszvadon (Szlovákia) léptek tatamira a Patent Griff SE felnőtt versenyzői az idén először megrendezésre került Közép-Európa Kupán.

Nagy Imre

A versenyre három ország (Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) 17 klubjából mintegy 87 versenyző nevezett, felnőtt, junior és ifi korcsoportokban. A pápai színeket Sinkó Attila, Szakács Péter, Bokor Péter és Kovács Péter képviselték. Kovács Péter másfél éve karatézik, és élete első versenyén vett részt. Ellenfelei nála tapasztaltabb, magasabb övfokozatú harcosok voltak.

A javuló teljesítmény, pontosabb technikák végül meghozták a kívánt eredményt: Péter a dobogó legfelső fokára állhatott, aranyérem és kupa lett a jutalma. Bokor Péter már rutinos versenyzőnek számít. Sajnos az első küzdelemben kézsérülést szenvedett el, ezért vezető pozícióból feladni kényszerült a küzdelmet, így helyezés nélkül zárta a napot.

 

Sinkó Attila és még két pápai a dobogó legfelső fokára állhatott (Fotó: Link Bernadett)



Szakács Péter szintén rutinos küzdő. A példamutató edzésmunka gyümölcse beérni látszik, hiszen a torna egyik aranyérmét, és a vele járó díszes serleget is elhozta. Sinkó Attila elsőként egy magyar, fekete öves mester ellen lépett tatamira, és kevesebb, mint egy perc alatt, egy forduló rúgással megszerezte a győzelmet.

A körmérkőzéses rendszerben a következő ellenfél sem bírta sokáig, a remek versenyfelkészülés Attilának is aranyérmet hozott. Így a pápaiak négy nevezett versenyzőjéből hárman a dobogó tetején végeztek. Ez óriási eredmény mind a felkészítőknek, mind a versenyzőknek. Sinkó Attila edzőként is méltán lehet büszke tanítványaira, a város pedig sportolóira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!