Pápa

2013.08.21. 05:58

Szenvedélyes gyűjtők találkozója

Az áprilisi Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozó után most a 13. Érem és Fegyverbörzére várta a gyűjtőtársakat a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Pápai Csoportja. A találkozót augusztus 18-án a hagyományos helyszínen, a Petőfi gimnázium aulájában tartották.

Nagy Imre

A különleges hobbit űzők ezúttal is szinte az egész Dunántúl területéről érkeztek.

- A négynapos ünnep nem tett jót a látogatottságnak, családi elfoglaltság miatt többen is visszamondták a részvételt. Hagyományosan játszunk a gyűjtőtársakkal, ezért tartunk kisárverést és tombolasorsolást - fogalmazott Lóky György, a pápai csoport elnöke. A rendezvény kezdetben a Pápai Történelmi Napok részeként vonzotta az érdeklődőket, mára önálló eseménnyé vált.



Fotó: Nagy Imre

 

Ünnepe ez a gyűjtőknek, érdeklődőknek egyaránt, hiszen akár kuriózumokkal is találkozhatnak itt. A fegyverek túlnyomó része valódi, és számos cserélt gazdát a rendezvényen. Ugyanígy az érmek is vonzották a tekintetet, a szakértő szem több érdekességet találhatott. Az alkalomra - szintén hagyomány - fizetőeszközt is nyomtak, idén Gárdonyi fényképével ellátott, 500 forint névértékű bankóval fizethettek a büfében a gyűjtők.

Lóky Györgynek ilyenkor nem jut arra ideje, hogy érdemben körülnézzen. Viszont sok érdekességet árult el a barbár kor pénzhamisítóiról, valamint a paduánerekről.  A találkozó a déli órákban ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!