Pápa

2013.09.11. 17:05

Rangos elismerés a türrös tanárnak

Idén első alkalommal osztották ki a Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért Díjat, amit Grőber Attila, a pápai Türr István Gimnázium történelem és filozófia szakos tanára is kiérdemelt.

Polgár Tibor

Az Országos középiskolai tanulmányi versenyre (OKTV) való felkészítésben hosszú éveken keresztül eredményes tanárok közül minden tanév végén emléklapot, emlékérmet kapnak az arra érdemesek. Grőber Attilát pályafutása során harmadik alkalommal jutalmazták elismerő oklevéllel tehetséggondozó munkájáért.

A pápai pedagógust idén az OKTV filozófiabizottsága  terjesztett fel az először kiosztott Bonis Bona-díjra, amit végül a szakmai önéletrajza alapján meg is kapott a Türr gimnázium prominens alakja.

– Tehetséggondozásért harmadszorra kapok díjat, ami rendkívül megtisztelő számomra. Kezdő tanárként úgy vélekedtem, ha tanári pályafutásom alatt egy OKTV-döntős diákom lesz, akkor már nagyon boldog leszek. Jelenleg ott tartok, hogy eddig összesen 26 tanítványom jutott be az OKTV döntőjébe, és közülük 14-en az első tízben végeztek.

Nem tagadom, nagyon jólesnek és bizonyos mértékben fontosak számomra ezek a díjak, mi- vel erőt lehet meríteni belőlük. A tanári pálya során sokszor kerülünk szembe nehézségekkel, amelyeket nehezen dolgozunk fel. Az elismerések, a pozitív visszajelzések segítenek átlendülni, túljutni ezeken a nehézségeken – nyilatkozta lapunknak Grőber Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!