Pápa

2014.04.09. 14:25

Közös szenvedélyük az érmek gyűjtése

Harmincharmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének pápai csoportja a Bakony-vidéki éremgyűjtő találkozót. A programot ezúttal is a Petőfi gimnázium aulájában tartották április 6-án, vasárnap.

Nagy Imre

A találkozót az érmek és egyéb értékek cseréje, adásvétele mellett a szokásos kis árverés, tombolasorsolás is kísérte. A rendezvény regionális jellegű, a résztvevők elsősorban a Dunántúlról érkeztek, de volt olyan, aki Szegedről látogatott Pápára. A legtöbben Pécsről, Csurgóról, Körmendről, Kőszegről, Esztergomból, Székesfehérvárról, illetve Szombathelyről, Győrből, Budapestről érkeztek, hogy a gyűjtőtársakkal töltsenek egy kellemes vasárnapi délelőttöt.

A gimnázium aulájában rendezett találkozó ismét sikeresnek bizonyult, az ország számos pontjáról érkeztek a gyűjtők (Fotó: Nagy Imre)

– Örömmel rendeztük meg ezt a találkozót is. Szívesen jönnek hozzánk, hiszen méltó környezetben zajlanak az események. Telt ház van, jól sikerült a rendezvény – fogalmazott Lóky György, a pápai éremgyűjtők elnöke. Tradíció az alkalomra készülő ideiglenes bankó is, amin idén Pápa nyolcszáz éves jubileumát örökítették meg a tervezők. A jó hangulatú érmesünnep ebéd után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!