Pápa

2014.05.23. 18:21

A gazdák érdekében

Pápa – A kisgazda szervezetek Pápa térségében, de az egész megyében sikerrel mozgósították a választókat az április 6-i országgyűlési választásokra.

Nagy Imre

Most az európai parlamenti választásokra összpontosítunk. Többek közt ezeket a gondolatokat fogalmazta meg Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém megyei szervezetének elnöke, a megyei közgyűlés tagja. – Magyarország képviseletében nem lehet az EP tagja olyan képviselő, aki hazánkat feljelentgeti, vagy Magyarországot elmarasztaló jelentéseket diktál. A Fidesz–KDNP-lista nyolcadik helyén kisgazda európai parlamenti képviselő-jelölt – Erdős Norbert – áll. Kérem kisgazda társaimat, hogy vasárnap feltétlenül menjenek el szavazni, és támogassák ezt a listát – mondta az elnök.

– Mit tartanak fontosnak a kisgazdák? A mezőgazdaság témakörében álláspontunk világos: az kapjon terület alapú támogatást, aki a földet ténylegesen használja. Azzal is egyetértünk, hogy a közös tulajdonok megszüntetése leginkább telekkönyvön kívül kívánatos. Sürgősen meg kell hozni azokat az intézkedéseket, amik a jelenle-gi átmeneti helyzetben a közös tulajdonú földet használó gazdák számára lehetővé teszik a terület alapú támogatás elnyerését. A kisgazdák kezdeményezik, hogy a bejelentkezés feltételeit igazítsák a realitáshoz, a bejelentkezés módját pedig egyszerűsítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!