Pápa

2014.07.03. 15:38

Gondoskodnak a pápai Fő tér vízelvezetéséről

A Fő térrel összefüggésben több más beruházás is megvalósul a városban. Ilyen volt annak idején a Böröczky-domb-Szabadság utca-Gróf út kiépítése. Csütörtökön a Szent István út, illetve a tér csapadékvíz elvezetésének kiépítése kezdődött meg.

Nagy Imre

A beruházást az indokolta, hogy a burkolt tér vízelvezetéséről megfelelően, legalább két irányban kell gondoskodni. Az egyik már kiépített: a Gróf úton, a váristálló mellett a Tapolcába vezeti a vizet.

– A most elkezdett a Tízes malom környékén csatlakozik a Tapolcára. A csatorna a Fő tér szélétől 139 méter hosszan épül, 2,5-3 méteres mélységben. Építése régészeti felügyelet mellett zajlik. A beruházásra 2012 elején adtunk be pályázatot, ez akkor tartalék listára került. Tavaly értesültünk arról, hogy ott forráshoz jutottunk, így még ebben az évben, a nyár végére, augusztusra, szeptemberre  elkészülhet a csatorna, és az útburkolatot is helyreállítja a kivitelező. A projekt mérete 54 millió forint, ebből tíz százalék az önrész – fogalmazott a helyszínen dr. Áldozó Tamás polgármester.

Fotó: Nagy Imre

Molnár István városfejlesztési osztályvezető néhány paraméterrel egészítette ki az elmondottakat.

– Hatvan centiméter átmérőjű, zárt csapadékcsatorna épül, a környező utcákból erre kötnek rá. A kivitelezés során a Szent István út közepét lezárjuk, a forgalom két irányban egy-egy sávon lesz biztosított. Egyszerre akkora szakaszt bontanak és építenek, amekkora egy nap alatt elvégezhető. A közbeszerzésen nyertes kivitelező augusztus végére vállalta a befejezést, természetesen, ha a munkák során régészeti lelettel találkozunk, az lassíthatja a megvalósítást. Bár erre kicsi az esély, mert a terület valaha várárok volt – mondta az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!