Pápa

2014.10.08. 18:01

Felújították a vaszari közkonyhát

Vaszar - Közel 30 millió forintból újult meg a vaszari önkormányzat közkonyhája. A kicsinosított, modernizált épületet ünnepélyes keretek között adták át szerdán délután.

Polgár Tibor

A település hosszú évek óta pályázott a létesítmény felújítására, melyet az idei évben tudtak megvalósítani – tájékoztatott Varga Péter, Vaszar polgármestere. Mint mondta, a beruházás összköltsége meghaladta a 28 millió forintot, ebből csaknem 23 milliót belügyminisztériumi forrás biztosított. Emellett a helyi önkormányzat 3,5 millió forint értékben eszközvásárlást is megvalósított a projekthez kapcsolódóan. A felújítási munkálatok során kicserélték a villanyvezetékeket, a lefolyókat és az egész vízhálózatot. Az épületben többek között meszeltek, festettek, valamint új fűtési rendszert építettek ki, továbbá elvégezték a létesítmény külső hőszigetelését. Mindezzel párhuzamosan egy másik beruházást is megvalósítottak: uniós forrásból napelemeket szereltettek fel az épületre, így a konyha eddigi áramfogyasztásának 90 százalékát elő lehet majd állítani.

Fotó: Polgár Tibor

– Összefogtunk, és egy cél érdekében Vaszaron, a járásban, a feladatellátó társulásban közösen, együtt vitathatatlan eredményeket értünk el. Azonban nem üldögélhetünk a babérjainkon, a további célok érdekében készen állunk az új feladatokra – fogalmazott Varga Péter az ünnepségen, miután felsorolta az elmúlt esztendőkben megvalósított számos fejlesztést. Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, Vaszar mindig is egy progresszív, fejlődő település volt, és ez az utóbbi időben semmit nem változott. Hozzáfűzte, példaértékű munka folyik a településen, ahol azt is tudják, hogyan kell eredményesen kihasználni a pályázati, támogatási lehetőségeket. Varga Pétertől elmondása szerint 2010 és 2014 között összesen mintegy 250 millió forint pályázati támogatás érkezett Vaszarra. A polgármester az ünnepélyes szalagátvágás előtt átnyújtotta Kovács Zoltánnak Vaszar község díszoklevelét, amiért tevékenységével jelentős szerepet vállalt a település fejlődéséért, értékeinek megőrzéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!