Pápa

2014.10.16. 19:05

Jeles évfordulót ünnepelnek

Pápa - A jó pedagógus lelkes, nem fél a nehézségektől, és sok mindennel foglalkozik - vallja Huszár János Bél Mátyás-díjas helytörténész.

Polgár Tibor

Pápa város közismert és köztiszteletben álló lokálpatriótája, a 91 esztendős János bácsi a helyi Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör tizenötödik évadának első összejövetelén mesélt eseményekben gazdag életéről szépszámú hallgatóság előtt.

A fáradhatatlan helytörténész saját bevallása szerint meghatározó élményeket, tapasztalatokat szerzett a pápai tanáregyéniségektől. Mint mondta, a jó pedagógust sok minden érdekli és aktívan építi a közösséget. Hozzáfűzte: amikor ő maga testnevelést tanított a diákoknak, szervezett tornaünnepélyeket és volt tánccsoportja is, a város lakosságának kulturális épülésére pedig színdarabokat rendezett.

Huszár János helytörténész (Fotó: Polgár Tibor)

Huszár János lokálpatriotizmusát édesapja alapozta meg, akivel gyermekkorában sokat sétáltak a város utcáin, és a szülői anekdoták már akkor megragadták az érdeklődését.

A jeles évfordulóhoz érkező pápai Gyurátz-kör évadnyitó alkalmán Borbély Lajos körvezető kiemelte, céljuk továbbra sem változott: olyan összejöveteleket szeretnének szervezni az érdeklődőknek, melyek által épül, gyarapodik a közösség.

Ehhez a szemlélethez kapcsolódóan havonta egy alkalommal pápai vagy a városhoz kötődő, de innen elszármazott jeles személyek érkeznek a kör változatos témájú rendezvényeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!