Pápa

2014.11.20. 20:57

Egyhangú döntéseket hozott a pápai képviselő-testület

Pápa - Megválasztották a településrészi önkormányzatok tagjait Pápa város képviselő-testületének csütörtöki ülésén a Városháza nagytermében.

Polgár Tibor

Borsosgyőrön Varga Zoltánné, Benkő Dezső, Simon Sándor és Tóth József, míg Kéttornyúlakon Kovács Tiborné, Magvasi Józsefné, Szabó Attiláné, valamint Velti József alkotja a testületet. A két részönkormányzatnak egyaránt Máté István az elnöke. Áldozó Tamás polgármester tájékoztatása szerint Tapolcafőn formai okok miatt nem sikerült a jelöltállítás, ezért hamarosan megismétlik az ottani részönkormányzat jelölési eljárását. A városvezető kiemelte, a részönkormányzatok visszaigazolták a megalakításukat, és képesek voltak arra, hogy a helyiek véleményét megjelenítsék a döntéshozatalban.Fotó: Polgár Tibor

A tanácskozás során a képviselők ellenszavazat nélkül fogadták el a napirendre került valamennyi előterjesztést. A törvényi változásoknak megfelelően szociális temetésre alkalmas parcellarészeket kell kijelölni a köztemetőkben, a pápai képviselő-testület ezt megtette, majd módosította a hulladékgazdálkodásról és a talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendeletet. Áldozó Tamás elmondta, a talajterhelési díjjal kapcsolatos kedvezményrendszert fenntartják 2015-ben is, ugyanakkor a megfizetését ellenőrizni fogják. Hozzáfűzte, a talajterhelési díj arra kívánja ösztönzi a lakosságot, hogy a környezet védelme érdekében kössenek rá a kiépített közcsatornára.

A folytatásban a testület beszámolókat fogadott el, amit vegyes ügyek követtek. Ezek során többek között működési engedélyt kértek a város újonnan épített hajléktalanszállójának. A tanácskozást zárt ülés is színesítette, amelyen a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. ügyei kerültek terítékre. Végül a késő délutáni órákban a Városházán közmeghallgatást tartottak – azonban érdeklődő hiányában kérdést, javaslatot nem kapott a képviselő-testület.

 

Ezek is érdekelhetik