Pápa

2015.02.09. 18:44

DK: nagyon nehéz év elé néznek az önkormányzatok

Pápa - Az idei évre az országos költségvetés jelentős terheket ró az önkormányzatokra, melyeknek a kialakuló helyzetet saját maguknak kell kigazdálkodniuk – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet, a DK országos elnökségének tagja Pápán.

Polgár Tibor

A Demokratikus Koalíció politikusa hétfői pápai látogatása alkalmával Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselővel közösen látogatást tett Áldozó Tamás polgármesternél, illetve a helyi húsgyárban. Az egyik belvárosi étteremben tartott sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet elmondta, Pápa első emberével a város helyzetéről, feladatairól, a fejlesztési elképzelésekről beszélgettek. A DK elnökségi tagja megjegyezte, az önkormányzati munka és az országos politika közé nem lehet egyenlőségjelet tenni. – Habár nem ugyanazon a politikai oldalon állunk, azt kell mondanom, a polgármester úr által vázolt elképzelések szerint érett, koncepciózus városvezetés működik Pápán – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, aki ugyanakkor kritikát is megfogalmazott a kormánypárttal szemben.

Kerecsényi Zoltán és Gy. Németh Erzsébet a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: Polgár Tibor)

Mint mondta, 2015-re az országos költségvetés jelentős terheket ró az önkormányzatokra, melyek nem kapnak ahhoz forrást, hogy különböző segélyezési, szociális támogatási pénzeket ki tudjanak fizetni. – Ezeket az összegeket az önkormányzatoknak maguknak kell kigazdálkodniuk, és a költségvetési törvény értelmében mindezek első számú forrásának az iparűzési adóbevételnek kell lennie. Ez önkormányzatonként eltérő terheket fog róni az egyes településekre. Sajnos kevesebb szociális típusú támogatás jut majd el az emberekhez. Például megszűnik a méltányossági szociális támogatás, vagy a méltányossági közgógyellátás – fogalmazott a DK politikusa.

Kerecsényi Zoltán kiemelte, megnyugtatónak tartják, hogy a pápai húsgyár helyzete stabilizálódott. Emellett az önkormányzati képviselő örömtelinek nevezte a helyi kórház fejlesztését, szavai szerint több hasonló, a pápaiak komfortérzetét javító beruházásra lenne szükség a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!