Pápa

2015.04.27. 12:24

Alkotói korszakok festményeken

Pápa - Zsúfolásig telt a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasóterme a Molnár Lajos festő- és grafikusművész munkáit bemutató kiállításon.

Mocskonyi Gergő

A Molnár 70' című tárlatot Hermann István könyvtárigazgató nyitotta meg, aki méltatta a festőművész munkásságát, és felidézte ismeretségük kezdetét. Molnár Lajos különböző alkotói korszakai alapján válogatta ki műveit a kiállításra. Életművének kezdeti időszakából is hozott műveket, ezek többnyire természeti képek. Különböző témájú sorozatokat is láthatnak az érdeklődők, köztük bibliai eseményekről és magyar írókról, költőkről szóló festményeket.

- A képeken keresztül szeretném bemutatni az engem kevésbé ismerőknek, hogy honnan indultam, meddig fejlődtem, merre tartok és mi az új irányvonalam - fogalmazott Molnár Lajos. A megnyitón a művész beszámolt életének fontosabb állomásairól, alkotásairól. Az eseményt Üvegesné Ozorai Hortenzia és Üveges Csaba zenés előadása tette teljessé.

Molnár Lajos művészeti tanulmányait A. Tóth Sándor tanítványaként a Pápai Képzőművészeti Szabadiskolában végezte. Ezután több évtizeden keresztül csak alkalmanként festett és rajzolt. 1995-ben kezdett ismét foglalkozni a művészettel. Alkotásait 1997-től kezdve az ország számos településén megtekinthették. A festészet mellett jelentős grafikai munkássággal is büszkélkedhet, számos könyv, valamint verses- és novellás kötet illusztrátora.

A kiállítás május 16-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!