Pápa

2015.04.10. 19:28

Határtalan iskolai kapcsolat

Pápa - A Felvidéken vettek részt tanulmányi kiránduláson a Tarczy Lajos Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjai egy nyertes pályázatnak köszönhetően, majd előadások keretében számoltak be élményeikről.

Mocskonyi Gergő

- Az utazás célja az volt, hogy a diákok megismerkedjenek a felvidéki magyarság történelmével, életével - fogalmazott Venczel Csaba, a Tarczy iskola igazgatója. Ő és a tanulók prezentációjuk során ismertették a háromnapos kirándulás élményeit az iskola pénteki témanapján. Elhangzott: a pályázatból adódóan az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékhelyeire látogattak el, ahol főhajtással emlékeztek meg a hősi halottakról.

A pápai Tarczy iskola tanulói élvezettel nézték a felvidéki kirándulásról szóló film vetítését az oktatási intézmény témanapján Fotó: Mocskonyi Gergő

Útjuk során ellátogattak testvériskolájukba, a hetényi Tarczy Lajos Alapiskolába is.

- Kirándulásunk másik nagy hozadéka az volt, hogy a testvériskolánkkal való kapcsolatot el tudtuk mélyíteni - mondta Venczel Csaba. A három napról Cserneczky Attila, a 7. E osztályfőnöke kisfilmet készített, melyet levetítettek az intézmény diákjainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!