Pápa

2015.09.14. 09:21

Sokan voltak és jól szórakoztak a pápai borfesztiválon

Pápa - Egy fesztivál sikerét mindig az azon részt vevő közönség számából lehet a leginkább lemérni, a vasárnap este zárult idei bornapokat pedig ebből a szempontból igencsak könnyű megítélni.

Polgár Tibor

 

A Pápai csülök-, cicege- és borfesztiválról a koncertek sem hiányoztak. Szabó Balázs Bandájának vasárnap esti fellépése sokakat az Esterházy-kastély elé csábított

Ugyanis az ötnapos Pápai csülök-, cicege- és borfesztivál alkalmával hétvégén szinte végig telt ház volt a rendezvény helyszínéül szolgáló Esterházy-kastély udvarán. Nem is lehetett panaszuk a forgalomra a jóféle italokat és ínycsiklandozó ételeket kínáló árusoknak, az egyik vendéglátós elmondása szerint például idén jóval több cicege fogyott, mint az előző évben. A sláger most a baconös feltéttel felvértezett krumplilepény volt – ezt mi is megkóstoltuk, és túlzás nélkül állíthatjuk, tényleg nagyon eltalálták az ízkombinációt. Az általunk megkérdezett borpincészetek képviselői is elégedetten nyilatkoztak a fesztiválról, egyáltalán nem bánták meg, hogy kihozták nedűiket a kastélyudvarra, így aztán, ha hívják őket, szívesen jönnek jövőre is. Általános vélekedés szerint a legkelendőbbek a száraz borok voltak, és vörösből többet kértek a vendégek.

Egy középkorúakból álló társaság tagjai a Naplónak elmondták: roppant elégedettek a fesztivál gazdag borkínálatával, amiben mindenki megtalálhatta a számára ideálisat. – A borok többségének azért megkérték az árát, de két-háromhavonta megengedhet magának néhány pohár minőségi italt az ember. Jól éreztük magunkat a fesztiválon, csak annyi bajunk volt, hogy sokat kellett várni a cicegére. Azonban az íze kárpótolt mindenért – jegyezte meg mosolyogva egyikük.

A faházak között sétálva egy, a székesfehérvári labdarúgócsapat pólójába öltözött apukával is találkoztunk, aki a családjával érkezett a rendezvényre. Elsősorban az esti koncertre jöttek, de persze a fesztivál gasztronómia részébe is belekóstoltak. A családfőtől megtudtuk, korábban rendszeres vendégek voltak Pápán, amikor itt játszott városuk csapata. Miután megszűnt a helyi NB I-es futballklub, focimeccs már nem, de a családias hangulatú rendezvények, no meg a Várkertfürdő visszacsábítja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!