Pápa

2015.11.06. 16:48

Göncz Árpádra emlékeztek Pápán

Pápa - Mécsesgyújtással egybekötött tiszteletteljes, néma főhajtást tartottak Göncz Árpádnak, a harmadik Magyar Köztársaság első köztársasági elnökének emlékére az Erzsébet ligetben, a korábbi államfő péntek délutáni temetésével egy időben.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor

A megemlékezők annál a fánál gyűltek össze, melyet Göncz Árpád ültetett 1993. szeptember 3-án. Grőber Attila, a megemlékezést szervező Magyar Szocialista Párt pápai szervezetének elnöke rövid köszöntőjében hangsúlyozta: csendes, politikai beszédektől mentes főhajtást tartanak, majd Göncz Árpádot a magyar demokrácia egyik legnagyobb alakjának, egyik legjobb emberének nevezte. Végezetül felolvasott egy részt J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című könyvéből, melynek magyarra történő fordítását az íróként, műfordítóként is nevet szerző egykori köztársasági elnök fejezte be. Ezt követően a résztvevők mécseseket gyújtottak a hajdani falültetés emlékkövénél, illetve a fa tövében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!