Pápa

2015.12.11. 14:34

Kilenc pápai tolvajt azonosítottak

Pápa – Bolti lopások megalapozott gyanúja miatt kilenc helyi személyt állított elő a Pápai Rendőrkapitányság.

Polgár Bettina

Dobó-Kocsis Gábor rendőr hadnagy, az ügyet felgöngyölítő vizsgáló elárulta: a biztonsági kamerák felvételei nagymértékben megkönnyítették a nyomozás előrehaladtát. – Több különálló ügyet kaptam, melyek mind szupermarketes lopások voltak. Az ügyek átnézése után észrevettem, hogy kapcsolat van az egyes esetek között, mivel ezek hasonló módszerrel elkövetett bolti lopások voltak. Az is kiderült, hogy az egyes alkalmakkor nemcsak az a személy játszott közre az elkövetéskor, akit a vagyonőrök elkaptak, hanem számos segítője is akadt – ismertette a vizsgáló.

Dobó-Kocsis Gábor rendőr hadnagy elárulta: a biztonsági kamerák felvételei nagymértékben megkönnyítették a nyomozás előrehaladtát
Fotó: Vallner Bettina

Mint mondta, Pápa mellett Győrben, Szombathelyen és egyéb dunántúli városokban is tetten érték már az elkövetői kör egy-egy tagját. – Legtöbbször ugyanaz volt a módszer: úgy mentek be a boltba, mintha nem ismernék egymást. Mindig volt egy különálló fél, aki bevásárlókocsit vitt magával, a többiek pedig húzható kosarakat használtak. Amíg utóbbiak telepakolták a kosarakat, addig a különálló fél üres bevásárlókocsival sétált, majd társai jeladását követően átpakolta az árukat a bevásárlókocsiba. Ezt követően a többiek elterelték a pénztáros figyelmét, amíg a különálló fél kitolta a kocsit – nyilatkozta a Naplónak Dobó-Kocsis Gábor.

– December 2-án összehangolt rendőri akció keretében kilenc személyt állítottunk elő. Az előállítások során házkutatásokat is végeztünk, és találtunk olyan bűncselekményből származó tárgyakat, melyeket lefoglaltunk – mondta el a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálója. Hozzátette: szinte az összes esetnél megtérült a kár, mivel az elkövetőknek nem sikerült kitolniuk a gyakran százezer forintos nagyságrendben elektronikai berendezéseket, alkoholt, élelmiszereket vagy éppen ruhaneműt tartalmazó bevásárlókocsit az üzletből.

A Pápai Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya kilenc gyanúsított ellen lopás bűntette miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!