Pápa

2016.02.17. 20:25

Több mint félezer táncost láthatott a közönség a sportcsarnokban

Pápa - Huszonöt egyesület több mint félezer táncosa lépett fel a Zsoodance Tánc-Sport Egyesület minősítő táncfesztiválján, a városi sportcsarnokban. A rendezvényre Ukrajnából is érkeztek versenyzők.

Molnár Tímea

Manó, gyermek, junior és felnőtt korcsoportban szóló, duó, valamint csoportos produkciókat mutattak be a fellépők, elsősorban a hip-hop, illetve a showtánc műfajában. Minden előadást értékelt a szakmai zsűri, melyben helyet kapott Szabó Timesz, az After School Tánc- és Sportegyesület vezetője, Győrffy Viola koreográfus, Dukai Gábor, a győri Bro’n’sis Tánciskola vezetője, a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség kitüntetett sporttáncosa, továbbá Vér Hajnalka táncpedagógus.

A mutatott teljesítmény alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztottak ki. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy a kezdők, akik még nem jutottak el a versenyzés komolyabb szintjére, lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra, és felmérjék, hol tartanak - mondta el Cserkuti Zsófia, a szervező Zsoodance TSE vezetője. A házigazda egyesület szinte minden táncosa szerepelt, összesen 16 produkciót vittek színpadra, edzőjük mindegyikkel elégedett volt. Mint mondta, mindenki megtette a tőle telhető legjobbat.

Hozzátette: ez a táncfesztivál egy újabb mérföldkő volt a klubjuk életében, hiszen évek óta dédelgetett álmuk volt egy ilyen verseny megrendezése, melyet innentől minden évben szeretnének megismételni. A Zsoodance növendékei táncfesztiválokra utaznak majd az elkövetkező hónapokban. Júniusban hazai pályán szerepelnek, ekkor gálaműsorukkal az egyesület negyedik évfordulóját köszöntik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!