Pápa

2016.04.15. 19:35

A példakép ajándéka

Pápa - Bajnok lett a Fradival, s meze máris a Perutz Stadion folyosóján látható. Radó András Pápáról indult, és eddigi sportpályafutása példaként szolgálhat a fiatal labdarúgók számára.

Molnár Tímea

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) vezetőségének elhatározása, hogy olyan játékosok mezei kerüljenek ki az egyesületnek otthont adó Perutz Stadionba, akik egykor a PELC-ben nevelkedtek, vagy sokat tettek a pápai labdarúgásért és utánpótlás-nevelésért. A fiatalok számára motivációt jelentő relikviák sorában első a Ferencvárossal nemrég bajnoki címet szerző Radó András aláírt meze és dedikált fényképe, amely egyenesen az Üllői útról érkezett.

Cseke Patrik Radó András mezével. A fiú a Fradi-játékoshoz hasonlóan profi futballista szeretne lenni
Fotó: Molnár Tímea

Pápa, Szombathely, Budapest - ezek a fiatal játékos karrierállomásai. Ajándékmeze alighogy kikerült a folyosóra, a jövő reménységei máris szemrevételezték. Egyikőjük Cseke Patrik, aki a PELC U13-14-ben játszik, és szüleivel rendszeresen járt a korábban NB I-es Lombard Pápa mérkőzéseire. Ott volt azon a találkozón is, amikor a Haladás vendégszerepelt Pápán, és a szombathelyiek Radó András góljával egyenlítettek, amivel aztán elvittek egy pontot a Perutz Stadionból.

- Radó a szélekről jól tudja megfutni a labdákat, majd befelé cselezi magát és óriási gólokat lő - Cseke Patrik így jellemezte a pápai utánpótlás-egyesületből indult friss magyar bajnokot, a hozzáállását pedig példamutatónak tartja. Éppen ez a célja a kezdeményezéssel a klub vezetőségének. Tóth Péter ügyvezető úgy fogalmazott: szeretnék, ha a gyerekek látnák, hogy érdemes komoly terveket felállítani maguk elé, és kellő igyekezettel azok elérhetővé is válhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!