Pápa

2016.06.20. 17:51

Lezárták a tanévet - Pápán is megkezdődött a vakáció a diákoknak

Pápa – Átalakul a Klebersberg Intézményfenntartó Központ szervezete július 1-jétől, a KLIK helyébe önálló költségvetésű szervekként működő tankerületi központok lépnek. Az 58 központ közül a pápai az egyik, melybe az ajkai és a devecseri járás is beolvad – jelentette be tankerületi tanévzáró beszédében Egyházi Andrea tankerületi igazgató.

Laskovics Márió

Tegnap délután tartották a Tarczy Lajos Általános Iskolában az iskola és egyben a tankerület tanévzáró ünnepségét. A jelenlévő prominens személyek köszöntése után a Himnusz eléneklésével kezdődött az esemény, melyen Egyházi Andrea tankerületi igazgató és Venczel Csaba iskolaigazgató beszédei mellett a diákok műsorában verseket, fuvolajátékot, poharas-táncos produkciót láthattunk-hallhattunk.

Egyházi Andrea beszédében úgy fogalmazott, a most záruló tanév szorgalmi időszakát összesen 4118 tanuló fejezte be a pápai járásban
Fotó: Babos Petra

Egyházi Andrea tankerületi igazgató beszédében számot vetett a 2015/16-os tanév adatairól. Az iskolák 2013-as állami fenntartásba kerülését követő három év eseménydús volt, de lezárult egy időszak. - Úgy érzem, elégedettek lehetünk, hiszen alapvető céljainkat teljesítettük, eredményes tanévet zárunk most is. A pápai járásban működőképes, fenntartói-működtetői és kapcsolatrendszer jött létre az intézmények szolgálatában – hangsúlyozta Egyházi Andrea. E tanév szorgalmi időszakát 3056 általános iskolás, 937 középiskolás diák, a gyógypedagógiai intézményben 125 gyermek, összesen 4118 tanuló fejezte be. A művészetoktatásban résztvevők tanév végi létszáma 413 fő. A tanulmányi átlagok javuló tendenciát mutatnak. Tankerületünk nevelő-oktató munkájának feladatellátását 545 fő közalkalmazott végezte, ebből 19 fő vonult nyugállományba – tudtuk meg a tankerületi igazgatótól, aki további adatok és a pályázatokban való részvételek ismertetése után beszámolt arról is, hogy mintegy 80 diákkal kevesebb iratkozott be a jövő tanévre. Végül a tankerületi átalakítás bejelentése után 42 pedagógust elismerő oklevéllel díjazott.

A tanévzáró ünnepséget a fellépő diákok produkciói is színesítették

- Öröm számunkra, hogy ezen tanévi sikereknek a Tarczy iskola 560 tanulója is részese lehetett. Külön öröm, hogy idén búcsúztattuk az első két tannyelvű osztályunkat, akik közül tizenegyen tettek középfokú nyelvvizsgát, többen komplettet. Ezzel mi már nekik a felsőfokú tanulmányok alapjait raktuk le – emelte ki tanévzáró beszédében Venczel Csaba, aki virágcsokorral köszönte meg az iskolából nyugdíjba vonuló négy kolléga munkáját, majd átadta a kitűnő tanulóknak a könyvjutalmakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!