Pápa

2016.06.01. 08:54

Rekordot döntött az Agrárexpo látogatottsága

Pápa - Mind szakmaiságában, mind pedig a szabadidős családi programok tekintetében hangsúlyosabb szervezés és részvétel jellemezte az idei rendezvényt.

Laskovics Márió

Radovits Tibort, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnökét hétfőn, az Agrárexpo-t követő napon sikerült elérnünk, készségesen adott nekünk telefonos interjút.

- Mik a tapasztalataik, milyen volt az idei Agrárexpo látogatottsága?

- Látogatói rekordot hozott a XX. Jubileumi Pápai Agrárexpo. A korábbi években kilenc-tízezer látogató szokott kijönni a vásárra. Idén valamivel több mint tizenkétezer látogatót regisztráltunk. Több minden hozzájárult, hogy ez így alakult. Az egyik dolog, hogy a vásár szakmaiságát és a szabadidős programokat is hangsúlyosabban szerveztük meg, illetve a NAK főszervezőként lépett az idén a vásár rendezésébe. Mivel egy szakmai köztestület a főszervező, ezért nyilván a szakmai programok mérvadóbbak voltak idén. Egy komoly nyugat-dunántúli szakmai konferencia adta meg igazából a fő szakmai rangját az eseménynek. Örülünk neki, hogy egy jó helyszínű kinti szántóföldi bemutatóval indulhatott a szakmai programok sora. Ezen kívül az állatkiállítás is szakmailag igényesebb és bővebb volt, és állatbírálat kapcsolódott hozzá. Továbbá az égiek is velünk voltak, remek idő volt a hétvégén, illetve az a körülmény, hogy vasárnap gyermeknapra esett, szintén kedvezett nekünk. Mindezen tényezők miatt minden eddigit meghaladó részvétel volt az Expon. Úgy gondoljuk, mind szakmaiságában, mind pedig a szabadidős családi programok tekintetében hangsúlyosabb szervezés és részvétel jellemezte az idei Agrárexpo-t.

- Melyek voltak a legnépszerűbb programok?

- A legnagyobb érdeklődés az állatkiállítást és a gépkiállítást övezte. A szórakoztató jellegű programok közül pedig a puszta ötös lovas bemutatót, illetve az idén újra műsorra kerülő favágó bemutatót nézték meg a legtöbben.

- Van-e valami, amivel nem elégedettek? Kell-e esetleg valamit másképp csinálni jövőre?

- Mindig van olyan, amin kell és lehet javítani. Úgy döntöttünk - mindazok a szervezők, szereplők, akik közreműködtek ebben a több partner által előkészített és lebonyolított nagy eseményben -, hogy néhány napon belül összeülünk, és számba vesszük a tapasztalatokat, javaslatokat, jobbító ötleteket most, amikor még frissek az élmények. Számos ilyen ötlet van, ezeket szeretnénk a jövőben hasznosítani. Nyilván területileg is bővülnünk kell, mert úgy tűnik, hogy kinőttük az Expo területét. Talán ez a legfontosabb, amit Pápa várossal közösen kell majd megoldanunk. Valamint tovább szeretnénk még fokozni az állatkiállítás szakmai színvonalát. Szeretnénk, ha a felnövekvő ifjú nemzedék nem csak az állatkertben és a filmekben látna állatot, hanem életközelben ismerkedhetne meg a haszonállatokkal. Hiszen ebben a térségben mindig is nagy hagyománya volt az állattenyésztésnek. Személy szerint is ezt tapasztaltam az állatkiállításon, hogy rengeteg család, szülő, nagyszülő hozta ki a fiatal nemzedéket, és nagy népszerűségnek örvendett mindez. Tehát ennek a szakmai bírálatain, a bemutatásán, akár az állatfelvezetéseken szeretnénk helyileg, elhelyezésileg javítani, s ezáltal ezt a programot még fokozni.

Címkék#Agrárexpó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!