Pápa

2016.10.08. 13:11

Idősek napja a Honvéd Bajtársi Klubban

Pápa – Azt látom, hogy az egyesület megújult elnöksége jól dolgozik, mert többen vannak, mint amennyien tavaly itt voltunk. Tartsák meg jó kedélyüket, jó egészséget kívánok – mondta köszöntő beszédében Áldozó Tamás polgármester.

Laskovics Márió

Pénteken délután rendezte a Honvéd Bajtársi Klub az Idősek napjához kapcsolódó hagyományos ünnepségét a Huszár Közösségi Házban. A program az épület bejáratánál kezdődött, ahol egyperces néma csenddel fejezték ki tiszteletüket elhunyt klubtagjaik iránt, majd Gosztola István szavalata után megkoszorúzták az emléktáblát, mécsest gyújtottak. Az ünnepi műsor bent folytatódott, Farkasdi Lajos nyugállományú őrnagy, a klub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Áldozó Tamás, a város polgármestere intézett beszédet a közönséghez, melyben az elmúlt évek demográfiai változásait hangsúlyozta.

Áldozó Tamás Fotó: Laskovics Márió

- Egész Közép-Európában a 65 év felettiek lélekszáma jelentősen meghaladja a 14 év alattiakét. Nem az idősek vannak sokan, hanem a fiatalok kevesen. Amíg az 1980-as években Pápán az általános iskola első osztályába lépő gyermekek száma meghaladta a 400-at, addig most 210 kisdiákot írattak be az önkormányzati intézményekbe. Ha ez a tendencia tartós marad, akkor erre a szolgáltatásokkal is fel kell készülnie a városnak – emelte ki a polgármester, példának pedig a helyi tömegközlekedést hozta.

 

Ezután sor került az Idősek napi elismerések átadására. Soós Gyula őrnagy és Farkasdi Lajos adták át Polyák István nyá. törzszászlósnak az Aranykor Kitüntető Cím ezüst fokozatát. A magyar honvédség érdekében végzett kiemelkedő munkájáért emléklapot vehetett át Mészárosné Oláh Judit, Erdős Ferenc nyá. őrnagy, Váczi Miklós nyá. alezredes, Statos Lajos nyá. ezredes, Zs. Kovács József nyá. őrnagy. A közösség érdekében huzamos időn át végzett önzetlen tevékenység és a klubmozgalom célkitűzéseinek megvalósításáért végzett kiváló munka elismeréseként emléklapot vehetett át Tóth András nyá. főhadnagy, Szabó Gyuláné, Laczkó Sándorné, és Szabó Zoltán nyá. zászlós.

A kitüntetések kiosztása után színes ünnepi műsort láthattak a szépkorúak, melyben fellépett a Vidám Nagyik Dalkör, Szigeti Erika zongoratanárnő diákjai, Varga Borisz és Domonkos Patrik, a Gráciák énekes trió és a Füredi duó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!