Pápa

2017.01.13. 20:46

Ittasan ült volán mögé?

Pápa, Egyházaskesző - Egy 19 esztendős sofőr ellen zárták le a nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Mint az az eljárás során kiderült, a fiatalember jogosítvánnyal sem rendelkezett.A rendelkezésre álló adatok szerint Egyházaskesző külterületén 2016. augusztus 28-án hajnalban intézkedtek a helyi körzeti megbízottak egy hatósági jelzés nélküli gépkocsi sofőrjével szemben, aki a kötelező elsőbbségadásra figyelmeztető jelzőtáblával mit sem törődve a rendőrautó elé hajtott.

Az egyenruhások igazoltatták a Pápa környéki településen élő 19 éves fiatalt, aki nem rendelkezett a személygépkocsi vezetésére jogosító engedéllyel, valaminta tulajdonát képező, hatósági engedély és jelzés nélküli gépkocsira kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem kötött.A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a körzeti megbízottak mintavétel céljából előállították a fiatalembert a Pápai Rendőrkapitányságra.

A 19 éves fiú ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást a napokban bíróság elé állítási javaslattal küldték meg a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az illetékes ügyészséghez. Az engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések ügyében pediga Pápai Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztálya folytatta le az eljárást a fiatalemberrel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!