Pétfürdő

2016.07.04. 07:15

Péti nyár - Jó idő és még jobb hangulat

Pétfürdő - Tizenharmadik alkalommal rendezték meg idén a Péti nyár elnevezésű, immár másfél napossá nőtt programot, melyet minden évben izgatottan vár az egész település és környéke.

Leitner Vera

– A felhőtlen jókedv tematikájához igazodunk – mondta mosolyogva Angeli Katalin, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár vezetője arra utalva, hogy a korábbi években próbálták tematikusan megszervezni az eseményt, így került a középpontba például a reneszánsz, a betyárság, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, de szerveztek székelynapot is. – Idén nincsenek korlátok, kikötések, egyet leszámítva: a gyerekek szórakoztatását illetően odafigyelünk rá, hogy kizárólag igényes, minőségi, ősi magyar játékok kerüljenek be a rendezvényre, melyek önmagukban is értéket képviselnek, s így ezt is tovább tudjuk adni a kicsiknek.

Mint mondta, több hónapos előkészület előzte meg a hétvégi programot, mely valóban sokoldalúra sikerült: a közösségi házban airsoft, planetárium és kiállítás várta az érdeklődőket, valamint településnéző kisvasút, zenés-táncos fellépők sora, ingyenes kézműves foglalkozások és mesesátor gondoskodott arról, hogy mindenki találjon az ízlésének megfelelő szórakozást. – A gazdag programkínálathoz jelentős szereppel járultak hozzá a helyi civil szervezetek is, így őket külön köszönet illeti – tette hozzá a közösségi ház vezetője.

A főzőversenyre már kilenc órakor megkezdődtek az előkészületek, idén is több családi, baráti társaság nevezett. Miskolczi Ferenc és Béres Jenő csapatával már évek óta részt vesz a rendezvényen, idén egy különlegességgel, az ózdi paprikással készültek. Egy másik társaságnál Nagy Zsolt és csapata készül a versenyre, s mint mondja, a Péti nyár elengedhetetlenné vált a település életében. – A nagy társaság és a közös főzés amúgy is jó hangulatot teremt, de a sok egyéb program miatt az itt élők egyre jobban várják minden évben – mondja, s hozzáteszi: a Péti nyárra minden alkalommal megrendelik a napsütést, hiszen 13 év alatt soha nem volt rossz idő.

A pénteket tűzijáték és a Mobilmánia fellépése, a szombat estét és az egész napos produkciók, táncok és látnivalók sorát pedig Rúzsa Magdi koncertje zárta le.

Címkék#pétfürdő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!