hirdetés

2019.03.16. 13:11

5 Kihagyhatatlan Lakberendezési Tipp a Következő Lakásfrissítéshez

Akár most költöztél, akár csak egy pár, praktikus lakásfrissítő ötletre vágysz, van néhány lakberendezési tipp, amit lakberendezők széles köre használ annak érdekében, hogy minimális költséggel és erőbefektetéssel feldobja a helyiségeket. Sokszor a legkisebb dolgok jelentik a legtöbbet, ha lakásdekorról van szó. Lehet ez csupán egy új tükör, festmény, lámpa vagy akár egy növény. Olvasd át tippjeinket és inspirálódj!

Fesd világosra kisméretű szobáidat!

Egy aprócska helyiséget is jól kihasználhatunk, ha jól játszunk a színekkel. Egy kisméretű szoba sokszor nyomasztó lehet, de ha feldobjuk nagy ablakokkal, világos falakkal és egy pár tükörrel, nemcsak világosabb lesz a szoba, de optikailag nagyobbnak is fog tűnni. Ezzel ellentétben a sötét színek lekicsinyítik a teret, és még ha tükrökkel, ablakokkal kompenzálni is próbáljuk azt, legfeljebb valamiféle dobozhatást érhetünk el.

Használj díszes tükröket és vigyél fényt a szobákba!

Ahogy fent is leírtuk, a tükröket nagyon jól lehet arra használni, hogy kisebb tereket nagyobbnak érezzünk. Nagyobb, vagy sötétebb szobák esetén érdemes tükröt elhelyezni az ablakokkal szemben.

Díszíts abból, amid van!

Legtöbbünknek rengeteg aprósága van – legnagyobb valószínűséggel dobozokba összepakolva lapulnak valami olyan helyen, ahol senki nem látja őket. Mielőtt nagybevásárolni mennél, nézd át félretett tárgyaidat, hátha fel tudod használni némelyiket díszítési célokra. Fadíszek, fémdíszek, festmények és sok egyéb apróság nagyon jól tud jönni ilyenkor. Régi, megunt, díszes tálcánkat például felakaszthatjuk a falra, a használt gyermekkönyvekben talált rajzokat pedig bekeretezhetjük és díszként használhatjuk a szobákban.

Vigyél természetet a lakásba!

Egy-két új növénnyel biztosan nem jársz rosszul, ha lakásfrissítésről van szó. Vegyél egyet minden szobába, kicsit, nagyot, színeset, zöldet. Növényekkel költséghatékonyan tudod díszíteni lakásod, emellett pedig a levegőre is kiváló hatással vannak.

Inspirálódj filmekből, magazinokból, ingatlanhirdetésekből!

Érdemes a lakberendezés előtti időszakot inspirálódással töltenünk. Nézz meg különböző ötleteket, ragadj ki apróbb, számodra szimpatikus elemeket. Keress inspiratív filmeket, magazinokat. Nézd meg egy-két eladó lakás, vagy kiadó ingatlan hirdetését, hátha új ötleteket ad. Engedd szabadra fantáziád!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában