hirdetés

2021.03.01. 09:05

Az elegáns és sokoldalú műbőr

Már az ősember is rájött arra, hogy az állatbőrt, akár a teste elfedésére is használhatja. Kezdetben csak az állat húsáért vadásztak, majd rájöttek, hogy az állat bőre is használható és nagyon hasznos, hiszen remek „ruhákat”, lábbelit tudtak abból készíteni. Később pedig másra is használták: sátrat is készítettek belőle.

Forrás: Bubulakovo.hu

Napjainkban is sok holmit varrnak bőrből, de a műbőr is egyre inkább teret hódít és egy remek alternatívája a valódi bőrnek. A műbőr egy nagyon kedvelt anyag, mert nem csak táskák, pénztárcák és ruházati termékek készítésére alkalmas, de a lakberendezésben is nagy hasznát vehetjük, hiszen számtalan lehetőséget kínál számunkra.

Milyen előnyökkel rendelkezik a műbőr?

A műbőr, egy kétrétegű anyag, amely a pamutszövet, illetve a műszövet alapkelme poliuretán réteggel történő bevonással keletkezik. A műbőr számtalan előnnyel bír, mutatjuk is, melyek ezek!

Az egyik előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a valódi bőr. A műbőr közkedveltségének másik oka, hogy nagyon sokféle szín közül válogathatunk, míg a bőr esetében jóval korlátozottabbak a lehetőségek. Ez az anyag könnyen és egyszerűen tisztítható. Ha étel vagy ital ömlik rá, akkor csak egy mikroszálas törlőkendőre van szükségünk, amellyel könnyedén letörölgethetjük.

Mivel szinte a szivárvány minden színében kapható, így számos tervezési lehetőséget nyújt számunkra, akár ruhát, akár lakberendezési terméket szeretnénk ebből az anyagból készíteni. Amennyiben a lakberendezésben szeretnénk használni ezt az anyagot, azt is megtehetjük, hiszen valóban számos szín áll a rendelkezésünkre, amely színek eleganciát kölcsönöznek az otthonunknak. Többé nem lehetetlen, hogy kék színű kanapén üldögéljünk a nappaliban, vagy egy olajbogyó színű karosszékben olvasgassunk. Mert hiszen a műbőrt, kárpitozásra is használhatjuk.

A műbőr további előnye közé sorolandó, hogy csak kevés karbantartást igényel. Jobban ellenáll a karcolásoknak, mint a valódi bőr, az UV-sugárzással szemben is ellenállóbb.

A műbőrre különböző nyomatokat is készítenek a gyártók, így a különféle színek és minták nagyon egyedi és hangulatos termékek varrását, készítését teszik lehetővé.

Mi készülhet műbőrből?

A műbőr jobban viselkedik, mint a bőr, azaz nem csak vágni, de varrni is sokkal könnyebb azt. A műbőrből készülhet kabát és nadrág. Varrhatunk ebből az anyagból pénztárcát, táskát, neszeszert, táblagépre és telefonra tokot.

A lakásunk megújítására is felhasználhatjuk ezt a csodás anyagot, például kanapék és karosszékek kárpitozására. Varrhatunk belőle díszpárnát, de még autóülés huzatot is készíthetünk ebből a változatos színvilágú anyagból.

Honnan szerezhetjük be?

Ha szeretnénk kipróbálni a változatos színekben és mintázatban készült műbőr anyagot, akkor a Bubulakovo.hu oldalon kiváló minőségű műbőrt vásárolhatunk kedvező áron. A webáruház óriási választékát kínálja ennek az anyagnak – több más anyag mellett –, amelynek hasonló a felhasználása, mint a valódi bőrnek, azaz meglehetősen széleskörű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában