Programajánló

2023.07.28. 17:00

Herczeg Ferenc-piknik badacsonyi túrával

Szijártó János

A Horthy-korszak ünnepelt írójára, Herczeg Ferencre és az általa szerkesztett népi, nemzeti, konzervatív Új Idők újságra emlékeznek július 30-án vasárnap Badacsonytördemicen, vagyis a közigazgatásilag idetartozó Badacsonylábdihegyen.
A Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület által rendezendő programok első eseménye Herczeg Ferenc egykori  Római úti birtoka közelében lévő Szent Ignác kápolnában, a 11.45-kor kezdődő szentmise lesz. Az ünnepélyes megnyitót 15 órakor tartják a valamikori birtokon, ahol Takaró Mihály irodalomtörténész, József Attila díjas író, a Herczeg Ferenc Társaság elnöke tart előadást. A pikniken részt vesz, illetve közreműködik a Batsányi Táncegyüttes, Veres Miklós, Földesdy Gabriella, a Bujtor Kvartett és a Borbély Családi Pincészet. A Herczeg Ferenc Társaság, a Petőfi Kulturális Ügynökség és a badacsonytördemici önkormányzat által támogatott rendezvény az Új Idők Akusztik zenekar koncertjével zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!