Tűzpiros Ferrari a vár előtt

2018.04.17. 07:00

Számtalan program várja az Olasz napok résztvevőit a hétvégén

 Harmadik alkalommal rendezik meg Várpalotán az Olasz napokat, a talján gasztronómiát és kultúrát fókuszba állító rendezvénynek április 20-án és 21-én a Thury-vár ad otthont.

Szabó Péter Dániel

Az olasz konyha remekeit is megkóstolhatják az érdeklődők a palotai várban Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló

A bor- és gasztroturisták mennyországa számtalan tradicionális élvezetet kínál április harmadik hétvégéjén. A Kávékikötőben valódi olasz kávégépeken készülnek majd a különleges frissítők, s tucatnyi standnál várják a hamisítatlan dél-európai konyha rajongóit. A tartalmas hétvége alatt kiállítások, koncertek, nagyszabású zenei programok csábítják a nagyérdemű közönséget, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A cipő- és hegedűkészítés műhelytitkaiba engednek betekintést nyerni a szakma mesterei, de egyedülálló, sportautókat formázó makettkiállítással is készülnek a szervezők. Hab a tortán, hogy a teljes programsorozat alatt a Thury-vár kapuja előtt egy tűzpiros Ferrari is várja majd az érdeklődőket.

Ami a részletes programot illeti, a megnyitót április 20-án, pénteken 17 órakor tartják a várudvaron, az ünnepségen a Várpalotai Bányász Kórus és a Cserregő Néptáncegyüttes mellett fellép az egyik meghívott város, Quattro Castella Ifjúsági Zenekara is. Ezt követően Olaszország arcai címmel fotókiállítás nyílik a várban, 19 órától a Mendel-ssohn Kamarazenekar olasz estjét hallgathatja a közönség.

Az olasz konyha remekeit is megkóstolhatják az érdeklődők a palotai várban Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló

Másnap, április 21-én, szombaton délelőtt olasz filmmaratonnal várják a látogatókat a várban, 15.30-tól a Brémai muzsikusok című interaktív mesejátéknak tapsolhat a közönség, míg 17 órától a Várpalotai Bányász Fúvós-zenekar és a már említett Quattro Castella Ifjúsági Zenekara ad közös koncertet a várudvaron, rossz idő esetén a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!