Rendőrségi

2009.02.11. 07:10

Brutális: Hátba szúrta férjét Veszprémben!

<b>Veszprém</b> - Egy asszony mérgében férje hátába döfte a kést, amiért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

A 47 éves Sz. Lászlóné férjével parkfenntartó munkát végzett, amiből szerény jövedelmük származott. Egyikük sem vetette meg az italt, áll a bíróság indoklásában, emellett a férfi gyakran töltötte az időt játékgépezéssel. Emiatt a házaspár között nem egyszer parázs vita tört ki. 

A pár tavalyelőtt október elején alumínium lemezt értékesített, majd kora délután hazamentek a bérelt veszprémi lakásukba. Nem sokkal ezután a férfi fogta magát, s elment otthonról, mondván vesz egy üveg bort. 

Amikor Sz. László órákkal később hazatért, felesége rájött, hogy férje ismét játékgépezett, ezért megnézte a szobában lévő pénztárcáját. 

Mivel abból többezer forint hiányzott, kérdőre vonta élete párját. Heves szóváltás alakult ki közöttük, mire az ittas nő a konyhaszekrényből elővett egy 19 centiméter pengehosszúságú kést, majd azt a férjének a hátába szúrta. 

A penge megnyitotta a mellüreget, így megsérült a férfi tüdeje, mindenképp meghalt volna, ha nem viszik időben kórházba. 

Kiderült, hogy Sz. Lászlóné krónikus alkoholista. A vádlottat életveszélyt okozó testi sértés büntette miatt két év börtönre ítélték, aminek a végrehajtását három évre felfüggesztették. 

Egyúttal elrendelték az asszony pártfogói felügyeletét, s előírták, hogy köteles havonta megjelenni a pártfogójánál, neki rendszeresen beszámolni az önként vállalt alkoholelvonó-kezelésről. 

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!