Rendőrségi

2010.03.18. 20:24

Közbiztonsági Háló - Gyanús idegenek

A Közbiztonsági Háló program keretén belül ismételten felhívják a rendőrök a lakosság figyelmét, hogy fokozott óvatosságot és figyelmet tanúsítsanak idegen személyekkel szemben, és kellő körültekintéssel járjanak el, ha ismeretlen személyek keresik fel otthonukban.

MTI/AP

Március 04-én Berhidán egy idős asszonyt károsított meg ismeretlen tettes, aki arra hivatkozva kért bebocsátást a lakásába, hogy jósol neki, amivel jó egészséget és gazdagságot hoz neki. A sértett a "jósnőnek" a jósláshoz átadta megtakarított pénzét, amelynek hiányát csak később, az elkövető távozását követően vett észre.

Sajnos a március 16-án történt esetben is rosszul járt az idős korú sértett. A 76 éves asszony lakásába két fiatal nő kéredzkedett be, azzal az ürüggyel, hogy a szomszédját keresik, aki nincs itthon, és szeretnének neki üzenetet hagyni, amihez papírt és tollat, valamint egy pohár vizet kértek. Miután a sértett beengedte őket a lakásba, a figyelmét elvonva a szobában lévő ruhásszekrényből közel 1 millió forint készpénzt tulajdonítottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!