Rendőrségi

2010.09.23. 05:49

Továbbra is előzetesben a sümegi fegyveres bankrabló

További három hónappal meghosszabbította a Zala Megyei Főügyészég annak a sümegi férfinak az előzetes fogva tartását, aki az elmúlt hónapokban három megyében fegyverrel rabolt ki pénzintézeti fiókokat - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

MTI

Pirger Csaba elmondta: az egy hónappal ezelőtt elfogott és előzetes letartóztatásba helyezett 42 éves férfi összesen hét bankot kísérelt meg kifosztani vagy sikerült kirabolnia. Összesen mintegy 23 millió forintot vitt el, a legnagyobb egyszeri zsákmánya meghaladta a 9 millió forintot.
   
A sümegi férfi a gyanú szerint mintegy 20 különböző bűncselekményt követett el, többek között lopott rendszámmal közlekedett, amikor a Somogy, Veszprém és Zala megyei településeken lévő pénzintézeteket megtámadta.
   
A férfit végül augusztus 19-én fogták el a zalai rendőrök. A Zalaegerszegi Városi Bíróság ezt követően rendelte el előzetes letartóztatását, amelyet az ügyészség indítványára most további három hónappal, december 22-ig meghosszabbítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!