Rendőrségi

2010.11.16. 11:43

Vérfertőzés miatt ítéltek el egy férfit és lányát

Miskolc - Vérfertőzés bűntette miatt emelt vádat a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség egy 56 éves férfi és annak 36 éves lánya ellen, a bíróság pedig börtönbüntetésre ítélte a férfit és a nőt, akik öt éve élnek élettársi kapcsolatban Sárospatakon, annak ellenére, hogy vér szerinti rokonok - mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője kedden az MTI-nek.

MTI

A főügyészségi osztályvezető ügyész utalt arra, hogy korábban a Miskolci Városi Bíróság 2007-ben már elítélte a két embert vérfertőzés miatt, akkor a férfi és annak lánya 30 nap közérdekű munka büntetést kapott.
   
Hozzátette: a vérfertőző viszony azonban az ítéletet követően is megmaradt, a férfi és lánya együtt nevelték a kapcsolatból született két gyermeküket, s az idén májusban újabb fiúgyermekük született.
   
A sátoraljaújhelyi ügyészség vádemelése alapján a napokban újabb ítélet született az ügyben: a bíróság a férfit két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a lánya pedig egy év börtönbüntetést kapott, amelynek a végrehajtását három évre felfüggesztették.
   
A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen. Védekezésükben elismerték kapcsolatukat, de azt állították, hogy ők nem vér szerinti rokonok. Emiatt a mostani, de már az előző ügyben is szakértőt vontak be az eljárásba, aki 99,999 százalékos bizonyossággal, DNS-vizsgálattal megállapította, hogy a vádlottak vérrokonok - ismertette a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!