Rendőrségi

2010.12.13. 17:46

Elaltatta, majd kirabolta a nőt

Balatonfűzfő - Altatóval kábított el egy asszonyt az a férfi, akit rablásért három év börtönre ítélt jogerősen a minap a megyei bíróság.

Mátételki András

A többszörösen büntetett előéletű L. István tavaly augusztusban internetes társkereső oldalon megismerkedett egy balatonfűzfői hölggyel. Pár nap múlva személyesen is találkoztak. A délutánt együtt töltötték, majd este nyolc óra után felmentek az asszony lakására, ahol előkerült egy üveg pezsgő. Amikor a háziasszony kiment a konyhába, hogy vacsorát készítsen, akkor a 41 éves férfi két szem altatót kevert az italába. A hatás nem maradt el, alkalmi kedvese elálmosodott, majd öntudatlan állapotba került, s elaludt. A veszprémi férfi csak erre várt, a nő táskájából kiemelt 20 ezer forintot, s magához vette a 15 ezer forintot érő mobiltelefonját is.

L. István a nyomozás során elismerte a bűncselekményt, s részletesen elmondta, miképpen altatta el a nőt, ám a bíróságon csak a lopást ismerte el. Az asszony azt vallotta, hogy máskor is ivott pezsgőt, de az ital így még nem ütötte ki.

A megyei bíróság, dr. Kármán Miklósné büntetőtanácsa rablásért jogerősen háromévi börtönbüntetésre ítélte L. Istvánt, aki ellen a kecskeméti ügyészség tavasszal emelt vádat öngyilkosságban való közreműködés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!