Rendőrségi

2010.12.16. 10:11

Lottónyeremény meséjével milliókat szerzett a néni

Nem létező lottónyeremény meséjével csapott be több embert az az idős asszony, akit minap ítélt el a megyei bíróság jogerősen szabadságvesztésre. A hetvenegyedik évét taposó nagykanizsai Németh Zoltánnét már többször elítélték csalásért, így a legutóbbi sorozatért már különös visszaesőnek minősült.

Arany Gábor

Németh Zoltánné 2007 nyarán elhíresztelte, hogy a lottón több százmillió forintot nyert, de ezt még nem váltotta ki. Az egyik mesevariáció szerint a pénzből házat venne és eltartási szerződést kötne valakivel. Ennek a történetnek egy kanizsai pár esett áldozatul. Ők a nyeremény felvételével kapcsolatos kiadásokra és egyéb költségekre szeptember-november tájt több részletben 1,5 millió forintot adtak át Némethnének. Csak miután a nyereménynek se híre, se hamva nem volt, akkor fogtak gyanút,  és kezdték követelni a bizonyítékot, illetve pénzük visszafizetését. Végül feljelentették,  és  bő egy évvel később, 2009. január 19-én megkapták pénzüket.

Az ezt megelőző napokban Némethné éppen összeismerkedett egy idős kanizsai férfival, akitől a lottónyeremény történetével előbb 5 millió forintot vett át, majd további 3,6 milliót. Az idős férfi felesége elvesztése miatt rossz lelki állapotban volt, a házát eladásra kínálta, ezt a helyzetet használta ki a szélhámos nő.

További részletek, és a teljes cikk megtekinthető itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!