Rendőrségi

2011.05.17. 16:17

Bombák Balatonalmádiban az iskola közelében

Világháborús robbanótöltetekről érkezett bejelentés a rendőrségre. Valószínűleg az esőzés mosta a lövedéket a Séd patak partjára a balatonalmádi-vörösberényi általános iskola közvetlen közelében.

Napló Online

Hétfőn este fél kilenckor állampolgári bejelentés érkezett a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, mely szerint az esőzés a Séd patak völgyében második világháborús robbanótöltetek mosott ki - tájékoztatta a Naplót Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.  A Balatonalmádi - Vörösberényben az általános iskola mögött lévő Séd patak szélében talált lövedéket őrzéséről rendőrség gondoskodott, amíg a tűzszerész szolgálat azokat el nem szállította. A tűzszerészek a keddi nap folyamán alaposan átvizsgálták a területet és összesen 16 db robbanó töltetet találtak. Délelőtt megtörtént a töltetek kiemelése és elszállítása. Ezen időszak alatt 200 méteres körzetben kiürítették a lakóépületeket és az iskolát, illetve időszakosan korlátozta a rendőrség a 71-es számú főút forgalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!