Rendőrségi

2011.05.17. 19:22

Ötmilliós értékben loptak gyomírtót

Több mint öt és fél millió forint értékű rovarölő szert és gyomirtót lopták el ismeretlen tettesek a Fejér megyei Válon egy mezőgazdasági vállalkozás telephelyéről; a rovarölő szer az emberi bőrrel érintkezve vagy a szervezetbe kerülve veszélyes lehet .

MTI

A telephelyen tárolt növényvédő szerek a bejelentő szerint a múlt pénteken még megvoltak, keddre virradóra azonban már nem találták őket. A tettes az őrzött telephely hátsó frontján ment be, kibontotta, majd távozása után visszadrótozta a drótkerítést - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Tájékoztatása szerint a raktárból 32 csomag ProNik elnevezésű, szilárd halmazállapotú gyomirtó és 60 liter Karate Zeon rovarölő szer tűnt el. Az előbbi emberre nem veszélyes, az utóbbi azonban az lehet.
   
A rendőrség kéri a gazdákat, hogy a kiszállítástól a felhasználásig gondoskodjanak az alkalmatlan kézbe kerülve veszélyes növényvédő szerek őrzéséről. Félő ugyanis, hogy a drága, különleges felhasználói engedélyhez kötött szerek megfelelő tudás nélküli felhasználása kárt tesz emberben, állatban, környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!