Rendőrségi

2011.08.24. 08:37

Állást ígértek, átverték

Veszprém - Hétfőn egy veszprémi hölgy tett feljelentést a rendőrségen, mert augusztus elején takarítói munkát ajánlottak neki Veszprémben egy cég nevében, de átverték.

Gajdos József

A munkához szükséges "biztosítási díjra", valamint a vállalkozói igazolvány kiállításáért a munkát ígérő férfinak a nő átadott 33.800 forintot. Erről átvételi elismervényt nem kapott, majd kiderült, hogy az a cím, ahol a munkát kellett volna végeznie, nem létezik. Ekkor már biztos volt, benne, hogy becsapták, a férfit azóta sem érte el, és a várt munka reményében átadott pénzt sem kapta vissza. Az ügyben csalás vétsége miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányság.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy hasonló ajánlat esetén kellő körültekintéssel járjon el minden munkát kereső. Tájékozódjanak, és ellenőrizzék le a munkát kínáló céget, munkaszerződés megkötése előtt semmiképpen ne fizessenek pénzt a "munkát" kínálónak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!