Rendőrségi

2011.08.29. 12:01

Dráma a tónál: megfulladt az asszony és a horgász

A Csónakázó-tóba fulladt egy nő Szombathelyen hétfőn reggel és az a horgász is, aki segítségére sietett.

Napló Online

Hétfőn reggel negyed hét és fél hét között egy piros ruhás nőre lettek figyelmesek a horgászok a szombathelyi Csónakázótónál. A nő feldúlt volt és befutott a szigetre, majd síkítást hallottak, mert a nő vélhetően beleesett, vagy beleugrott a vízbe. A vele szemben horgászó közismert horgász rögtön a segítségére sietett, de ő is eltűnt a vízben.

A horgászok elmondása szerint a hetven éves férfi jó úszó volt, a Rábán nőtt fel, nem értik a történteket. Őt a helyi tűzoltók nagy erőkkel keresték egész délelőtt. Csáklyákkal és súlyozott kötelekkel vizsgálták a tó medrét, egy babakocsit és egy kukát halásztak ki; az érintett szakaszon három méter mély körüli a víz, nem látni semmit, a búvárok is csak tapogatóztak. Mivel a kutatás nem járt eredménnyel, kérték a Balatoni Vízimentő Szolgálat munkatársainak a segítségét, akik a víz alatti radarral (szonárjukkal) megtalálták az eltűnt idős horgász holttestét a part mellett  170-180 centiméter mély vízben.  

További részletek a vasnepe.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!