Rendőrségi

2011.11.21. 08:59

Csak ígérte cserébe a laptopot

Pápa - Ismét börtönbe került az a fiatalember, akit már nem először ítéltek el csalás miatt.

Mátételki András

A kurityáni T. Norbert 2009 őszén egy internetes hirdetésre jelentkezett, amelyben egy férfi eladásra kínálta eladott autója után megmaradt négy használt Barum márkájú gumiját könnyűfém felnikkel együtt. T. Norbert azt javasolta, hogy a nagy távolság miatt  Miskolctól 25 kilométerre lakott  partnere inkább postán adja fel a kerekeket, amiért bármit ad cserébe. A pápai férfi egy laptopot kért az autókerekekért, majd postára adta a gumikat. Sokáig várt, de csak nem érkezett meg a várva várt laptop.  A csaló előbb azt mondta a sértettnek, hogy hibás volt a postai címzés, majd amikor a károsult a lakásán kereste fel, azt a mesét próbálta beadni neki, hogy másnál van a laptop.

Ezt követően tett feljelentést a pápai illető, akinek az egyoldalú cseréből 85 ezer forintos kára lett. A  Pápai  Városi  Bíróság T. Norbertet csalás miatt - mint különös visszaesőt - félévi börtönbüntetésre ítélte, s kötelezte, hogy fizesse meg a kárát az autósnak. A megyei bíróság helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!